Якою буде реформа митниці: в Офісі Президента пройшло обговорення

15:13, 23 февраля 2021
Еміратська компанія готова запропонувати Україні свої розробки та допомогти у впровадженні нових підходів.
Якою буде реформа митниці: в Офісі Президента пройшло обговорення
Джерело фото: Офіс Президента
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Представники еміратської компанії DT World, яка належить одному з найбільших портових операторів світу DP World та спеціалізується на рішеннях і послугах зі сприяння торгівлі, пропонують Україні співпрацю у реформуванні, модернізації української митниці, спрощенні, пришвидшенні та покращенні її роботи.

Про це йшлося на зустрічі заступниці керівника Офісу Президента України Юлії Свириденко, віцепрем’єр-міністра – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, міністра фінансів Сергія Марченка, голови Державної митної служби Павла Рябікіна, радника керівника Офісу Президента Тимофія Милованова з головним операційним директором (COO) DT World Махмудом Аль Бастакі, яка відбулася в Офісі Глави держави, інформує ОП.

Керівник DT World зазначив, що його компанія має досвід роботи з митними службами у більш ніж 100 країнах світу та пропонує рішення, які допомагають реформувати й модернізувати митницю, дають змогу покращити захист кордонів держави від незаконного переміщення товарів завдяки автоматичній системі оцінки ризиків усіх трансакцій, підвищити рівень доходів, пришвидшити процес митного оформлення для трейдерів.

«Результатом впровадження підходів та рішень, які ми пропонуємо, буде збільшення обсягів торгівлі та зростання національного ВВП. Україна може суттєво покращити свій рівень за індексом ефективності логістики (LPI) Світового банку, на який орієнтуються інвестори», – наголосив Махмуд Аль Бастакі.

За його словами, компанія готова запропонувати Україні свої розробки та допомогти у впровадженні нових підходів, що не вимагатиме від держави капітальних інвестицій.

Віцепрем’єр Михайло Федоров зазначив, що в Україні ключовою проблемою є не IT-розробки, де країна має величезний потенціал, а реінжиніринг процесів. У зв’язку з цим він поцікавився, чи може компанія DT World допомогти у цьому питанні в межах потенційної співпраці.

Операційний директор DT World запропонував організувати відповідну команду, яка вивчить українську систему, процеси, проведе комплексну перевірку, і після цього еміратська компанія запропонує українській стороні дорожню карту майбутньої роботи.

Раніше Прем’єр-міністр пообіцяв реформувати митницю і запустити у роботу ринок землі та газу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді