Пішов з життя голова Одеського апеляційного господарського суду у 2001-2013 роках

17:18, 25 февраля 2021
На 73-му році життя помер Валерій Балух.
Пішов з життя голова Одеського апеляційного господарського суду у 2001-2013 роках
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Пішов з життя Валерій Балух, який з 1999 до 2001 року очолював Арбітражний суд Одеської області, а з листопада 2001 до вересня 2013 року — Одеський апеляційний господарський суд. Про це повідомляє пресслужба суду спеціально для «Судово-юридичної газети».

"Сьогодні у місті Одеса відбулось прощання з видатною людиною Валерієм Сергійовичем Балухом.

Багато тих, хто його знав прийшли попрощатися та висловити слова співчуття родині Валерія Сергійовича.

Рідні, друзі та колеги завжди пам’ятатимуть його, як щиру та добру людину, люблячого чоловіка та батька, мудрого наставника, вірного друга та товариша, високопрофесійного, справедливого та досвідченого суддю, талановиту та творчу особистість з великим серцем.

Світла і вічна пам'ять…

 Народився Валерій Сергійович 24 липня 1948 року в Хмельницькій області.

У 1976-му з відзнакою закінчив юридичний факультет Одеського державного університету ім. І.І.Мечникова, а у 1979-му році - аспірантуру.

Суддівська кар’єра Валерія Сергійовича розпочалася 1976 року, коли після закінчення юридичного факультету Одеського державного університету його було обрано суддею Білгород-Дністровського районного суду Одеської області, а згодом і Головою цього ж суду.

Протягом 1980–1999 років працював на різних адміністративних посадах в органах виконавчої влади: заступником начальника Управління юстиції Одеського облвиконкому, заступником голови Одеської обласної Ради народних депутатів, заступником голови Одеської обласної державної адміністрації та ін.

З 1999 до 2001 року Валерій Сергійович очолював Арбітражний суд Одеської області, а з листопада 2001 до вересня 2013 року — Одеський апеляційний господарський суд.

У 2002 році захистив кандидатську дисертацію на тему «Організація та діяльність комерційних судів Російської імперії: історико-правове дослідження на прикладі Одеського комерційного суду (1808–1917)».

За вагомий особистий внесок у реалізацію державної правової політики, заслуги у зміцненні законності і правопорядку, високий професіоналізм Валерій Сергійович Балух нагороджений державними нагородами – орденами «За заслуги» ІІ і ІІІ ступеня, почесним званням «Заслужений юрист України».

Трудова діяльність у системі господарських (арбітражних) судів України також відзначена відомчими нагородами Вищого господарського суду України: «Почесний працівник господарського суду», «Знак Пошани», «20 років господарським судам України» та багатьма нагородами недержавних установ, громадських організацій і Української православної церкви", — йдеться у повідомленні. 

Редакція «Судово-юридичної газети» висловлює свої співчуття родичам та близьким Валерія Сергійовича.

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси