Кропивницький апеляційний суд скасував рішення про спецконфіскацію Одеського НПЗ

20:35, 4 марта 2021
Кропивницький апеляційний суд скасував вирок суду першої інстанції щодо спецконфіскації Одеського нафтопереробного заводу в С.Курченка - гаманця Януковича.
Кропивницький апеляційний суд скасував рішення про спецконфіскацію Одеського НПЗ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кропивницький апеляційний суд скасував вирок суду першої інстанції щодо спецконфіскації Одеського нафтопереробного заводу (НПЗ), повідомила народний депутат від партії «Європейська солідарність» Софія Федина. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Кропивницький апеляційний суд скасував вирок суду першої інстанції щодо спецконфіскації Одеського нафтопереробного заводу в С.Курченка - гаманця Януковича. Тобто передав завод назад Курченку», - написала Федина в Twitter.

Інших подробиць депутат не повідомила.

Як повідомлялося, 19 червня 2017 року Суворовський райсуд Одеси ухвалив рішення про спеціальну конфіскацію цілісних майнових комплексів (ЦМК) Одеського НПЗ і «Енергія і Газ України», що належать групі «СЄПЕК» Сергія Курченка.

Російська компанія «ЛУКОЙЛ» придбала два пакети акцій ВАТ «Одеський НПЗ» по 25,95% на некомерційних конкурсах у 1999 році за 27,27 млн грн, потім збільшила свою частку до 97%.

У 2013 році Одеський НПЗ у НК «ЛУКОЙЛ» купила група «СЄПЕК» Курченка, якого розшукують українські правоохоронці. Пізніше повідомлялося про передачу «СЄПЕК» підприємства як застави ВАТ «Банк ВТБ» (РФ).

У травні 2018 року колишнього генерального директора ПАТ «Одеський нафтопереробний завод» оголошено в міжнародний розшук за лінією Інтерполу в рамках розслідування незаконних операцій з нафтопродуктами (так звана схема Курченка).

У прокуратурі Одеської області повідомили, що через злочинні операції з нафтопродуктами до державного бюджету не надійшло понад 3 млрд грн загальнообов'язкових платежів.

Раніше ми писали, що Восьмий ААС зобов’язав підприємство-забруднювач виконати припис Держекоінспекції.

Крім того, КАС ВС роз’яснив, чи вважаються виконаними судові рішення, яким у позові відмовлено та які виконанню не підлягають.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва