Прикидались копами та викрадали людей: на Львівщині затримали банду

17:50, 9 марта 2021
Чоловіки вербували громадян у злочинну діяльність, а згодом незаконно утримували та вимагали гроші за мовчання.
Прикидались копами та викрадали людей: на Львівщині затримали банду
Джерело фото: Національна поліція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Правоохоронці у Львівській області викрили злочинне угрупування, яке «спеціалізувалося» на вербуванні осіб у злочинну діяльність, а потім вимагали з них гроші та організовували викрадення. Про це інформує пресслужба Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

За даними правоохоронців, діяльність угруповання організував та координував «смотрящий» за Личаківською виправною колонією. Там він із числа засуджених підібрав учасників групи з чотирьох місцевих мешканців. «Спеціалізувалися» злочинці на вимаганні коштів з громадян, навіть організовували їх викрадення. Також у поле зору зловмисників потрапляли наркозалежні особи.

«Зокрема зловмисники хотіли схилити мешканця Рівненщини до протиправної діяльності, пов’язаної з придбанням та розповсюдженням наркотиків. Так, двоє з них представлялися продавцями «товару», решта — працівниками поліції», - повідомляють у службі.

Зазначають, що під час зустрічі з потерпілим, фігуранти силою посадили чоловіка в авто і вивезли у напрямку міста. Дорогою учасники угруповання вимагали 10 000 доларів США, за що обіцяли допомогти потерпілому уникнути кримінальної відповідальності за придбання наркотиків. Під тиском зловмисників, чоловік попросив дружину перерахувати на їхній рахунок частину коштів — 25 000 грн, які в подальшому фігуранти зняли в одному з банкоматів.

«5 березня поліцейські затримали учасників угруповання. У зловмисників вилучили імітаційне посвідчення поліцейського, кайданки та гроші. Всі четверо учасників ОЗГ були затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України», - передають у департаменті.

Слідчі повідомили затриманим про підозру, а суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Їхні дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у центрі Києва водій з ознаками наркотичного сп'яніння влаштував ДТП, відео.

А також про те, що у Польщі перекинувся автобус з українцями: фото та подробиці трагедії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді