Нарахувала зарплату підставним особам зі збитками на 4,6 млн грн: судитимуть посадовицю Нацполіції

16:21, 18 марта 2021
Працівники управління відкрили зарплатні карткові рахунки в одному з банків на 24 підставні особи, які не перебували у трудових відносинах з управлінням.
Нарахувала зарплату підставним особам зі збитками на 4,6 млн грн: судитимуть посадовицю Нацполіції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Судитимуть посадовицю Нацполіції, яка нарахувала заробітну плату підставним особам зі збитками на 4,6 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора затверджено та скеровано до Шевченківського райсуду м. Києва обвинувальний акт стосовно головного бухгалтера – начальника одного з управлінь ГУ Національної поліції в Київській області (раніше — ГУ МВС України в Київській області) за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, працівники управління, використовуючи підроблені документи, відкрили зарплатні карткові рахунки в одному з банків на 24 підставні особи, які не перебували у трудових відносинах з управлінням. Упродовж 6 років вони здійснювали нарахування і виплату заробітної плати, перераховуючи грошові кошти на їхні та власні рахунки.

Через службову недбалість головний бухгалтер упродовж тривалого часу не здійснювала контроль за діяльністю підлеглих працівників з питань нарахування та виплати заробітної плати, приймала до виконання підроблені платіжні відомості, безконтрольно погоджувала і підписувала їх, завіряючи печаткою установи, а також організовувала їх надходження для виконання в банк.

Внаслідок безпідставної виплати заробітної плати державі завдано понад 4,6 млн гривень збитків.

У разі доведення вини, службовій особі держустанови загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Тернопільщині податківець вимагав 1 мільйон гривень за зменшення штрафів.

Додамо, що ДБР затримало податківців, які вивели з держбюджету понад 3 млн.

Також ми писали, що у Миколаєві затримали поліцейського, який вимагав 2 тисячі доларів за нерозголошення інформації про колегу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва