У КМДА вирішили суттєво збільшити фінансування трамвайних проектів

10:42, 26 марта 2021
Проект змін перебуває на розгляді бюджетної комісії.
У КМДА вирішили суттєво збільшити фінансування трамвайних проектів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київ планує виділити більше коштів на розвиток трамваю і, зокрема, на «трамвай у центр». Це передбачено у проекті рішення про зміни до Програми економічного і соціального розвитку столиці на 2021-2023 роки, який зареєстрував 22 березня Департамент економіки КМДА, повідомляє «Хмарочос».

Так, фінансування проектування трамвайної лінії від Старовокзальної вулиці до станції метро «Палац спорту» планують збільшити втричі, на три мільйони гривень – тож загалом проект отримає 4,5 мільйона. Раніше кияни звернулися з відкритим листом, в якому прохали збільшити фінансування проекту до 15 мільйонів.

Колії, які сполучали Борщагівку з центром міста, демонтували у 2001-2005 роках. Світовий банк рекомендував відновити лінію, яка може розвантажити станцію метро «Вокзальна» та стати альтернативою маршруткам і переповненому метро. Торік Кличко доручив розпочати будівництво трамваю в центр.

На реконструкцію трамвайної лінії від вулиці Милославської до Дарницького вокзалу планують виділити додаткові 500 мільйонів гривень і таким чином посилити фінансування більш як у 10 разів.

Трамвайна лінія від вулиці Гната Юри до Кисневого заводу отримає ще 230 мільйонів гривень до вже закладених 48 мільйонів.

Водночас фінансуванню трамвайної мережі важко конкурувати з проектом метро на Виноградар. Його фінансування збільшать до 2,5 мільярда гривень – а це менше половини вартості першої черги.

Проект змін перебуває на розгляді бюджетної комісії. Насамкінець за документ мають проголосувати депутати Київради.

Раніше ми писали, що метро на Троєщину можуть запустити впродовж 3 років, - Мінфін, фото.

Крім того, у КМДА відзвітували про кількість прибраних МАФів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва