Поліцейські звільнили киянина, якого три роки утримували в полоні, щоб отримати квартиру

09:45, 1 апреля 2021
У такий спосіб зловмисники хотіли привласнити його квартиру.
Поліцейські звільнили киянина, якого три роки утримували в полоні, щоб отримати квартиру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Поліція затримала групу зловмисників, яка незаконно позбавила волі киянина, щоб заволодіти квартирою у столиці. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Як розповів начальник поліції Києва Андрій Крищенко, потерпілий перебував у списках безвісти зниклих осіб із 2017 року:

«Ми отримали оперативну інформацію про місце перебування розшукуваного у Миколаєві. Під час слідчих дій у помешканні зловмисників виявили 52-річного потерпілого, а також 49-річного киянина, якого, ймовірно, також насильно утримували у будинку.

Трьох правопорушників затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це - уродженці Миколаївщини та Запоріжжя 1958, 1974, 1969 років народження».

Наразі фігурантів доставили до Шевченківського управління столичної поліції для проведення слідчих дій та встановлені ролі кожного. Слідчі готують їм оголошення про підозру.

 

Слідчі районного управління поліції розслідують кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

«У ході невідкладних слідчих дій до нас звернулася ще одна громадянка, яка повідомила, що ці ж люди шахрайським шляхом заволоділи її помешканням, а саму жінку поселили у приватний будинок одного із сіл Миколаївської області. Наразі ми перевіряємо причетність злочинної групи до цієї шахрайської схеми та до аналогічних злочинів на території України», - додав керівник столичного главку.

Також «Судово-юридична газета» писала, що у Києві п’яний іноземець розбещував 14-річну дівчинку.

Раніше ми писали, що в Харківській області втонув підліток, який намагався врятувати собаку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді