МОН планує підвищити стипендії студентам закладів профтехосвіти

18:23, 1 апреля 2021
У МОН хочуть, щоб професійна освіта в Україні вийшла на новий рівень.
МОН планує підвищити стипендії студентам закладів профтехосвіти
Джерело фото: pon.org.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство освіти і науки України запланувало опрацювати питання підвищення стипендій учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Президент вже підписав необхідний для цього указ. Про це повідомляють у пресслужбі МОН.

Президент підписав відповідний Указ №130/2021 «Про пріоритетні заходи щодо розвитку професійної (професійно-технічної) освіти».

«Питанню реформування професійної (професійно-технічної) освіти наразі надається вкрай важливе значення. Президент України Володимир Зеленський своїм Указом визначив пріоритетні заходи щодо вдосконалення цієї ланки освіти. Також створюється Рада з питань розвитку професійно-технічної освіти», – наголосив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Указом передбачено низку завдань Уряду, Міністерству освіти і науки України та місцевим органам влади для вдосконалення системи професійної (професійно-технічної) освіти України з урахуванням найкращих міжнародних стандартів і практик, сучасних та перспективних потреб ринку праці.

Зокрема, буде опрацьовано питання щодо збільшення розміру стипендіального забезпечення учнів закладів профтехосвіти. А це технікуми, коледжі, училища та ліцеї. Проте, про дати та терміни у МОН поки не кажуть.

«Упевнений, що за підтримки Президента України, керівництва Кабміну та Верховної Ради ми зможемо напрацювати та запровадити необхідні законодавчі механізми для того, щоб професійна освіта вийшла на новий рівень», – наголосив Сергій Шкарлет.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Шкарлет анонсував створення електронної системи моніторингу працевлаштування випускників ЗВО.

Також ми писали, що міністр прокоментував концепцію реформування юридичної освіти.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва