«Газова справа»: судитимуть колишнього директора приватної компанії ТОВ «Надра Геоцентр»

17:05, 1 апреля 2021
САП скерувала ще один обвинувальний акт у так званій «Газовій війні» про обвинувачення колишнього директора приватної компанії ТОВ «Надра Геоцентр».
«Газова справа»: судитимуть колишнього директора приватної компанії ТОВ «Надра Геоцентр»
Джерело фото: hcac.court.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

1 квітня 2021 року прокурорами САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скеровано до Вищого антикорупційного суду ще один обвинувальний акт у так званій «Газовій справі» – про обвинувачення колишнього директора приватної компанії ТОВ «Надра Геоцентр». Про це інформує пресслужба САП.

Досудовим розслідуванням встановлено, що директора ТОВ «Надра Геоцентр» було залучено в протиправну діяльність колишнього народного депутата України та його фінансового директора. Так, директор компанії подавав заявки на підконтрольні злочинному угрупуванню нардепа товарні біржі із зазначенням початкової заниженої ціни природного газу, видобутого в межах спільної діяльності ТОВ «Надра Геоцентр», ТОВ «Карпатнадраінвест» та ТОВ «Фірма «ХАС» з ПАТ «Укргазвидобування». Збитки від такої «діяльності» становлять понад 740 млн гривень.

Зауважимо, що директор товариства тривалий час переховувався від слідства на території Російської Федерації. Він був затриманий прикордонниками 12 січня 2021 року в пункті пропуску «Бачівськ» у Сумській області.

13 січня 2021 року слідчий суддя ВАКС застосував до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 1,75 млн гривень застави.

На сьогодні досудове розслідування стосовно вказаної особи закінчено. Обвинувальний акт за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді