Вибух в Олександрівському: СММ ОБСЄ не визначила боєприпас, від якого загинув 5-річний хлопчик

20:51, 9 апреля 2021
СММ ОБСЄ не змогла визначити тип боєприпасу, через вибух якого загинув 5-річний хлопчик у тимчасово не підконтрольному уряду України селищі Олександрівське.
Вибух  в Олександрівському: СММ ОБСЄ не визначила  боєприпас, від якого загинув 5-річний хлопчик
Джерело фото: interfax.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ (СММ ОБСЄ) не змогла визначити тип боєприпасу, через вибух якого 2 квітня загинув 5-річний хлопчик у тимчасово не підконтрольному уряду України селищі Олександрівське, розташованому за 47 км на північний схід від Донецька й за 14 км на південь від лінії зіткнення, - повідомляє «Interfax-Україна».

«СММ не змогла визначити тип боєприпасу, через який утворилася воронка. Вона оцінила всі вищезгадані пошкодження як нещодавні і, ймовірно, спричинені осколками», - йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 7 квітня.

У документі зазначається, що 7 квітня в Єнакієвому батьки хлопчика показали СММ медичну довідку, в якій зазначено, що хлопчик помер 2 квітня через травми внаслідок вибуху та численних осколкових поранень.

Також СММ побувала в будинку, який відвідував хлопчик. Зазначається, що спостерігачі побачили там воронку, численні отвори в головних воротах і дерев'яному сараї, у двох металевих резервуарах для води та в дерев'яній огорожі, що оточує сад. Було виявлено численні отвори в стінах будинку та вхідних металевих дверях, розбиті вікна, отвір у стелі кухні й у вітальні.

Бабуся хлопчика також розповіла СММ про поранення внаслідок вибуху.

Як повідомлялося, в Міністерстві закордонних справ України спростували поширювану російськими ЗМІ інформацію про загибель дитини на не підконтрольній українському уряду частині Донецької області нібито внаслідок удару безпілотника Збройних сил України в смт Олександрівське. «Stopfake спростував цей фейк. Свідки заявили про нещасний випадок: дитина загинула від вибуху міни, яку знайшла у гаражі. Крім того, Олександрівське розташоване на відстані 30 км від українських позицій. Жоден безпілотник ЗСУ просто не зможе туди долетіти», - написав спікер МЗС України Олег Ніколенко у Facebook у вівторок.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Україна ініціює екстрене позачергове засідання ТКГ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області