У Києві затримали чоловіка, який більше року перебував у розшуку за невиконання рішення суду

13:33, 20 апреля 2021
У вказаний час для виконання вироку засуджений не з'явився, тож його оголосили у розшук.
У Києві затримали чоловіка, який більше року перебував у розшуку за невиконання рішення суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Отримавши вирок суду за незаконне заволодіння транспортним засобом, зловмисник проігнорував судове повідомлення та не з’явився у вказаний час для виконання. Проте працівники карного розшуку встановили місцезнаходження втікача та затримали його. Наразі він перебуває за ґратами, де відбуватиме покарання протягом п’яти років і шести місяців. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Подія сталася у 2018 році біля будинку на проспекті Маяковського. До Деснянського управління поліції звернувся місцевий мешканець та повідомив про викрадення автомобіля «Хюндай». Для встановлення обставин правопорушення на місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Правоохоронці з’ясували, що заволоділи автівкою двоє чоловіків, які перегнали її у місто Бровари, аби продати. У ході оперативно-розшукових заходів працівники карного розшуку встановили місцезнаходження викраденого транспортного засобу, а через деякий викрили правопорушників.

Правоохоронці встановили особи затриманих. Ними виявилися кияни, 1976 та 1980 років народження, раніше не судимі. У рамках кримінального провадження фігурантам повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Після завершення досудового розслідування слідчі передали обвинувальні акти разом із матеріалами кримінального провадження до Деснянського районного суду. У результаті один із фігурантів отримав умовний строк покарання, а інший – п’ять років та шість місяців тюремного ув’язнення. Однак у вказаний час для виконання вироку засуджений не з'явився, тож його оголосили у розшук. Днями оперативники розшукали та затримали втікача. Тепер найближчі п’ять років та шість місяців він проведе за ґратами.

Також «Судово-юридична газета» писала, що прокуратура в апеляції відстояла вирок зловмиснику за зґвалтування неповнолітньої.

Крім того, ми повідомляли, що незаконний збут баз даних, поліція затримала підозрюваного.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде