Україна отримала важливі лікарські засоби та медичні вироби – МОЗ

16:10, 13 мая 2021
МОЗ забезпечив постачання на суму 74 млн грн лікарського засобу «Глатимер», партію ліків «Бедаквілін» на суму 25 млн грн, а також віл-тестів та реагентів на суму близько 51 млн грн.
Україна отримала важливі лікарські засоби та медичні вироби – МОЗ
Джерело фото: moz.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До України прибули важливі лікарські засоби та медичні вироби. Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова, пише МОЗ на сторінці у Фейсбук.

МОЗ забезпечив постачання на суму 74 млн грн лікарського засобу «Глатимер» (глатирамеру ацетат), який необхідний для лікування пацієнтів із прогресуючими формами розсіяного склерозу. За офіційними даними, в Україні зареєстровано більше 20 тисяч хворих з цією патологією. Поширеність захворювання щороку неухильно зростає в середньому на 1000 осіб.

Терапія рецидивуючо-ремітуючих форм розсіяного склерозу включає симптоматичне лікування, лікування гострих рецидивів та приймання лікарських засобів, які модифікують перебіг захворювання.

Також доставлено важливу партію ліків «Бедаквілін» на суму 25 млн грн. Це сучасний протитуберкульозний препарат, на який чекає багато українців. Пацієнтам із розширеною резистентністю або мультирезистентним туберкульозом, стійкістю до ін’єкційних протитуберкульозних препаратів або фторхінолонів ще донедавна практично неможливо було підібрати ефективної схеми лікування. «Бедаквілін» суттєво розв'язує цю проблему. Його постачання забезпечила міжнародна організація ПРООН.

Крім того, міжнародна організація Crown Agents  доставила до України віл-тести та реагенти, які необхідні в лабораторних дослідженнях для донорства, а також реагенти для використання при лікуванні дитячої онкології. Загальна сума постачань – близько 51 млн грн.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що AstraZeneca перейменувала свою вакцину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді