В Україні зросла задоволеність організацію дистанційного навчання

20:09, 18 мая 2021
Результати у травні значно відрізняються від тих, що були в березні-квітні 2020 року.
В Україні зросла задоволеність організацію дистанційного навчання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

МОН здійснює постійний моніторинг якості дистанційної освіти. Результати у травні значно відрізняються від тих, що були в березні-квітні 2020 року.

За даними опитування Державної служби якості освіти, в оцінках учнів якості організації дистанційного навчання спостерігається впевнена позитивна динаміка.

Зокрема, 70% учнів задоволені організацією дистанційного навчання. Порівняно з минулим роком цей показник зріс на 15%.

Понад 70% здобувачів освіти в закладах фахової передвищої та вищої освіти вважають рівень організації освітнього процесу в ІІ семестрі 2020/2021 навчального року «значно кращим».

65% респондентів позитивно оцінили організацію освітнього процесу, якість надання освітніх послуг закладами,  а також результати навчання.

Індекс задоволеності учасників освітнього процесу станом організації дистанційного навчання порівняно з осінню 2020 року зріс найбільше серед керівників закладів фахової передвищої освіти - від низького до вище середнього; серед адміністрації та науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти - від середнього до вище середнього; серед студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти, педагогічних працівників фахових коледжів - від нижче середнього до середнього.

Водночас думки учасників щодо того, якою має бути форма освітнього процесу після закінчення карантинних обмежень, розділилися так:

  • очною - 50%;
  • мішаною (очно-дистанційною) - 42%;
  • дистанційною - 8%.

«Для нас важливо, що ефективність дистанційного навчання з кожним моніторингом отримує дедалі вищі позитивні показники. Ми продовжуємо вдосконалювати інструменти дистанційної освіти й прагнемо максимального задоволення потреб і педагогів, і здобувачів.

Наприклад, поточного тижня МОН презентує мобільний застосунок "Всеукраїнська школа онлайн"!

Я вкотре дякую нашим учителям, батькам та учням за те, що всі виклики пандемії ми долаємо спільно та з високими результатами ефективності», - зазначає міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Також «Судово-юридична газета» писала, що у Харкові зменшиться кількість вишів: новації від Кабміну.

Крім того, ми повідомляли про те, що Кабмін визначив, як навчатимуть державних службовців замість реорганізованої Національної академії державного управління при Президентові України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді