ОАСК зареєстрував новий позов щодо оскарження результатів відбору кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ від України

16:40, 21 мая 2021
Серед вимог позову — скасувати рішення Конкурсної комісії, на підставі якого було рекомендовано трьох кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України,
ОАСК зареєстрував новий позов щодо оскарження результатів відбору кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ від України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстровано ще один позов та заяву про його забезпечення до Конкурсної комісії із добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України. Позивач – Анатолій Яровий,  треті особи – Президент України Володимир Зеленський та Міністерство закордонних справ України. Про це йдеться на сайті ОАСК. 

Серед вимог позову - скасувати рішення Конкурсної комісії, на підставі якого було рекомендовано трьох кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України, про що 17 травня 2021 року з’явилось відповідне оголошення на сайті Президента України.

Позивач також  просить суд негайно вжити заходи забезпечення позову, а саме – до вирішення справи по суті заборонити Міністерству закордонних справ України вчиняти будь-які дії щодо направлення до Ради Європи списку кандидатів на посаду судді ЄСПЛ від України.

Наразі суд вирішує питання наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову та відкриття провадження у справі.

Нагадаємо, 20 травня позов та заяву про його забезпечення до Конкурсної комісії із добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України було подано Олегом Веремієнком.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва