Оскарження результатів відбору кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ від України: до ОАСК надійшов новий позов

16:58, 24 мая 2021
Наразі суд вирішує питання наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову та відкриття провадження в адміністративній справі.
Оскарження результатів відбору кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ від України: до ОАСК надійшов новий позов
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов ще один позов щодо оскарження результатів відбору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України. Про попередні два позови ми повідомляли наприкінці минулого тижня. Про це повідомляє офіційний сайт ОАСК.

«Цього разу позивачем зазначена Оксана Преображенська, відповідачем - Конкурсна комісія із добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України, третіми особами – Президент України Володимир Зеленський та Міністерство закордонних справ України.

Серед вимог позову - скасувати рішення про відібрання кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ від України, прийняте Конкурсною комісією за результатами співбесід, проведених 13-14 травня 2021, та на підставі якого на сайті Офісу Президента України було оприлюднено список відібраних кандидатів.

Разом із позовом до суду надійшла заява про його забезпечення, в якій позивач просить суд:

- зупинити дію оскаржуваного рішення Конкурсної комісії;

- заборонити голові Конкурсної комісії подавати список відібраних кандидатів до Міністерства закордонних справ України та повідомляти Президента України про результати конкурсу;

- заборонити МЗС вносити до Ради Європи список кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України.

Наразі суд вирішує питання наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову та відкриття провадження в адміністративній справі», — сказано у повідомленні.

Нагадаємо, 20 травня позов та заяву про його забезпечення до Конкурсної комісії із добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України було подано Олегом Веремієнком.

Пізніше Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстровано ще один позов та заяву про його забезпечення до Конкурсної комісії із добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України. Позивач – Анатолій Яровий,  треті особи – Президент України Володимир Зеленський та Міністерство закордонних справ України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва