Під Києвом затримали браконьєрів за щомісячну риболовлю на 1 млн грн

06:00, 13 июня 2021
Зловмисники збудували спеціальні замасковані бази з доступом до води.
Під Києвом затримали браконьєрів за щомісячну риболовлю на 1 млн грн
Джерело фото: facebook/pol.kyivregion
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Поліція Київської області викрила злочину групу браконьєрів, які діяли за сприяння держпосадовців, – повідомляє пресслужба установи.

До складу угруповання входили  10 осіб віком від 30 до 69 років. Зловмисники займались виловом риби у Вишгородському районі та в акваторії острову Великий. Рибу чоловіки постачали у супермаркети та торговельні будинки, які діяли на території столичного регіону. Місячний прибуток браконьєрів становив майже мільйон гривень.

Викрили злочинну діяльність угруповання.

Працівники відділу захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Київській області спільно з працівниками слідчого управління, управління карного розшуку та управління превентивної діяльності за підтримки управління аеророзвідки ДПП НПУ із залученням спецпризначенців за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури.

Встановлено, що організатором угруповання був 47-річний раніше не судимий киянин. Здійснювати незаконну діяльність йому допомагали 47-ми та 52-річний виконавці, які безпосередньо здійснювали вилов риби. Розповсюджували рибу по місцях збуту 5 скупників віком від 43 до 69 років.

«Злочинній діяльності групи сприяли 30-ти та 37-річний посадовці управління Державного агенства рибного господарства у м.Києві та Київській області, які попереджали про можливі перевірки та сприяли безперешкодній незаконній діяльності угруповання»,- зазначив очільник поліції Київщини.

Зловмисники збудували спеціальні замасковані бази з доступом до води. Рибу чоловіки виловлювали переважно у нічний час.

Правоохоронці провели 16 обшуків за місцем мешкання та за «робочими» адресами браконьєрів та вилучили в якості речових доказів 4 човни, 44 сітки, 5 мішків рибальського приладдя, пристрій для відстрілу гумових куль, електровудку, мобільні телефони, ноутбуки, готівку. Крім того, правоохоронці вилучили накладні щодо постачання риби до відомих мереж супермаркетів. Поліція буде досліджувати характер взаємодії даних підприємств з фігурантами справи.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає  штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.

Вирішується питання про повідомлення підозри затриманим. Запобіжний захід обере суд.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що відкриття рибальського сезону: які обмеження лишилися.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді