На Дніпропетровщині посадовці міськради та ТОВ привласнили майже 6,5 млн грн бюджетних коштів

14:50, 30 июня 2021
Наразі задокументовано 5 епізодів їх злочинної діяльності на загальну суму понад 6,4 млн грн.
На Дніпропетровщині посадовці міськради та ТОВ привласнили майже 6,5 млн грн бюджетних коштів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Дніпропетровською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно восьми учасників злочинної організації, серед яких службові особи Криворізької міськради та товариства з обмеженою відповідальністю, за привласнення бюджетних коштів, створення та участь у злочинній організації, а також службове підроблення (ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 255 та ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України). Окрім того, директору ТОВ та його підлеглим також інкримінується вчинення легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, та нецільове використання бюджетних коштів службовою особою (ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 210 КК України). Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, начальник одного з управлінь виконкому Криворізької міської ради спільно з директором ТОВ створили злочинну організацію з числа своїх підлеглих та протягом 2018-2020 років розкрадали бюджетні кошти, виділені на проведення реконструкції та будівництва об’єктів охорони здоров’я й освіти у місті Кривому Розі.

Зокрема, обвинувачені вносили до актів виконаних робіт завідомо неправдиві відомості щодо необґрунтовано завищеної вартості використаних будівельних матеріалів, а кошти, одержані злочинним шляхом, у подальшому легалізували через закупівлю коштовних автомобілів. Наразі задокументовано 5 епізодів їх злочинної діяльності на загальну суму понад 6,4 млн грн.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що керівника приватного підприємства підозрюють у знищенні державного санаторію.

Крім того, ми повідомляли, що в Україні виявили масштабну схему ввезення «євброблях».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.   

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва