На Київщині посадовці Центру первинної медико-санітарної допомоги привласнили 6,3 млн грн, виділених на зарплати працівникам

20:10, 30 июня 2021
Вирішується питання про обрання учасникам організованої групи запобіжних заходів.
На Київщині посадовці Центру первинної медико-санітарної допомоги привласнили 6,3 млн грн, виділених на зарплати працівникам
Джерело фото: gp.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру керівнику некомерційного комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» Голосіївського району м. Києва, трьом його заступникам та головному бухгалтеру за фактом заволодіння бюджетними коштами у складі організованої групи (ч. 5 ст. 191 КК України). Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, директор комунального підприємства організував схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними для виплати заробітної плати працівникам підприємства. До своєї діяльності він залучив трьох своїх заступників та головного бухгалтера. Зокрема, працівникам, яких призначали на вакантні посади із числа їхніх знайомих та родичів, і які фактично не виходили на роботу, виплачувалася заробітна плата, а нараховані кошти розподілялися між учасниками організованої групи.

Таким чином учасники організованої групи протягом 2013 - 2019 років заволоділи бюджетними коштами у сумі понад 6,3 млн гривень.

Наразі правоохоронцями проведено обшуки у приміщенні комунального підприємства та Голосіївської РДА з метою виявлення доказів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Вирішується питання про обрання учасникам організованої групи запобіжних заходів. Встановлюються інші особи, які можуть біти причетні до вчинення злочину.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Закарпатті викрито розкрадання 1,5 млн грн на будівництві ковід-відділення.

Крім того, у Києві викрили «чорного нотаріуса»: махінації з житлом завдали мільйонних збитків державі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Лариса Житняк
    Лариса Житняк
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду