У Львівській ОДА вирішили заборонити керівникам ресторанів готувати влітку страви, що швидко псуються. Причиною стало масове отруєння в смт Куликів, коли під час застілля у закладі отруїлось 24 людини, причиною стала сальмонела. Відповідне рішення прийняли під час засідання обласної комісії техногенно-екологічної небезпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС), повідомляє Захід.нет.
Комісія ТЕБ і НС віднесла випадок у ресторані в Куликові до «надзвичайної ситуацію об’єктового рівня». Тому, щоб не допустити такої ситуації в майбутньому, керівникам територіальних громад Львівщини доручили зобов’язати керівників громадського харчування та продовольчої торгівлі не допускати приготування в теплий період року небезпечних в епідемічному відношенні страв. Зокрема, ресторанам і кафе заборонять готувати салати з майонезом чи сметаною та кондитерські вироби з заварним кремом. Також заборонять реалізацію страв, що особливо швидко псуються, у тому числі на літніх майданчиках, без дотримання відповідних температурних умов зберігання.
Окрім того, у всі закладах харчування мають бути умови для дотримання правил особистої гігієни, запас миючих засобів і антисептиків.
Незабаром в ЛОДА проведуть нараду із представниками бізнесу та регіональної влади, щоб повідомили їх про прийняте рішення.
Раніше «Судово-юридична газета» писала про масове отруєння: до харківських лікарень госпіталізували 25 осіб.
Також, на Прикарпатті до лікарні з отруєнням потрапили 13 людей.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.