Нацбанк зняв ще частину валютних обмежень: що дозволили

20:00, 14 июля 2021
Національний банк планує поступово скасувати вимогу для юридичних та фізичних особі-підприємців про купівлю іноземної валюти лише під зобов’язання.
Нацбанк зняв ще частину валютних обмежень: що дозволили
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національний банк поступово розширюватиме можливості бізнесу з купівлі валюти не лише під зобов'язання. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Так, Національний банк планує поступово скасувати вимогу для юридичних та фізичних особі-підприємців про купівлю іноземної валюти лише під зобов’язання. Так, із 20 липня бізнес зможе купувати іноземну валюту в межах ліміту в 100 тис. євро (в еквіваленті) на день без наявності підстав та зобов’язань та без подання до банку підтвердних документів.

«Зняття вимоги на купівлю валюти під зобов’язання є нашим пріоритетом в частині продовження валютної лібералізації. Ситуація в економіці та на фінансових ринках зараз стабільна, тому ми продовжуємо пом'якшувати обмеження.

Ми вирішили скасовувати цю вимогу поступово. Це дозволить оцінити вплив кожного такого кроку з лібералізації на стан ринку», – зазначив заступник Голови Національного банку Юрій Гелетій.

За оцінками центробанку, поточне послаблення не матиме суттєвого впливу на функціонування валютного ринку України. Водночас воно розширить можливості бізнесу з управління ризиками та ліквідністю.

Наступні кроки у напрямі повного зняття вимоги на купівлю валюти під зобов'язання традиційно здійснюватимуться після аналізу ситуації на внутрішніх та зовнішніх ринках, стану фінансової стабільності тощо, а також за умови сприятливої ситуації на валютному ринку.

Відповідні зміни розроблялися з урахуванням консультацій із міжнародними партнерами та затверджені постановою Правління Національного банку України від 13 липня 2021 року № 80 «Про затвердження Змін до Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті». Вони набувають чинності з 20 липня 2021 року.

Також «Судово-юридична газета» писала, що колекторам заборонили використовувати нецензурну лексику та залякування божників.

Додамо, що Зеленський підписав закон щодо врегулювання колекторської діяльності.

Крім того, ми повідомляли, що колекторські компанії не зможуть працювати без попередньої реєстрації.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси