Партія героїну з Ірану на понад 1 млрд грн: затримано організаторів каналу контрабанди

17:45, 23 июля 2021
Підозрювані поширювали контрабанду по всій Україні, на території окупованного Криму та в ЄС.
Партія героїну з Ірану на понад 1 млрд грн: затримано організаторів каналу контрабанди
Джерело фото: facebook/VenediktovaIrynа
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В ході спецоперації сьогодні спільними міжнародними зусиллями затримано двох братів – громадян Туреччини, які курували канал поставок героїну до України, повідомила Генпрокурор Ірина Венедіктова в Фейсбук.

Затримані – члени транснаціонального злочинного угруповання, що займається контрабандою героїну з Ірану через територію Вірменії, Грузії до України.

Угруповання збувало наркотики на території України, у тому числі на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, а також контрабандою перевозило дрібними партіями до країн Європейського союзу. Для відволікання уваги та перевірки пильності правоохоронців та митників, організатори здійснювали навіть «перевірочні» рейси без нелегального товару, щоб цим же шляхом спрямовувати вже наркотики.

Правоохоронці проконтролювали поставку з Ірану до України вантажного автомобіля на склад в Києві. В причепі авто в спеціально обладнаних муляжах пустотілої цегли виявлено наркотичний засіб. В ході обшуку там вилучено 1159 брикетів з героїном.

Організаторів каналу контрабанди було затримано неподалік складу. В ході проведення огляду, у двох валізах у них було виявлено та вилучено 5 брикетів з 1550 грамами героїну.

Загальна вага вилученого особливо небезпечного наркотичного засобу – понад 368 кілограм, що за цінами чорного ринку коштує понад 1 мільярд гривень.

Також «Судово-юридична газета» писала, що на Прикарпатті викрито наркоторговців: організували канал постачання з Європи.

Крім того, ми повідомляли про те, що на Миколаївщині викрили групу осіб, які розповсюджували наркотики через месенджер Telegram.

Додамо, що у Печерському районі столиці оперативники викрили двох чоловіків у збуті канабісу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва