На територію України з Чорногорії ввозили небезпечні відходи піску: подробиці

21:00, 17 сентября 2021
Судитимуть керівника підприємства, який ввіз на територію України матеріали, що належать до категорії небезпечних відходів.
На територію України з Чорногорії ввозили небезпечні відходи піску: подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокуратура Херсонської області скеровала до суду обвинувальний акт щодо керівника підприємства, який, використовуючи завідомо підроблені документи, ввіз на територію України матеріали, що належать до категорії небезпечних відходів, які забороняються до ввезення, – повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Розслідуванням встановлено, що після неодноразової відмови від Міністерства енергетики і Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів у наданні дозволу на транскордонне перевезення відходів піску з Чорногорії суб’єкт господарювання  використав підроблені документи і ввіз  до м. Херсону 3,8 тис. тонн відходів піску, що утворилися після піскоструменевої обробки днища суден. Результатами судової інженерно-екологічної експертизи підтверджено, що ці відходи відносяться до категорії небезпечних.

На підставі ухвали слідчого судді отримано дозвіл на технологічну переробку відходів піску. Враховуючи відсутність на території області суб’єктів господарювання, уповноважених на такі дії, обласною прокуратурою для вирішення цього питання та визначення місця переробки залучено Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ДБР викрило прикордонника на отриманні 100 тисяч грн хабаря.

Крім того, на митницях викрили корупційні схеми розмитнення вантажівок на мільйони гривень.

Додамо, що експрокурора ГПУ підозрюють у втраті вилучених грошей.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду