ДБР викрило прикордонника на отриманні 100 тисяч грн хабаря

17:02, 31 августа 2021
Наразі проводиться обшук за місцем його служби.
ДБР викрило прикордонника на отриманні 100 тисяч грн хабаря
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Працівники Теруправління ДБР Краматорська у взаємодії з УВВБ Держприкордонслужби затримали начальника однієї зі служб Луганського прикордонного загону під час одержання хабаря від підприємця, який постачав запчастини для військової техніки. Про це інформує пресслужба ДБР.

За даними слідства, старший лейтенант вимагав від підприємця 100 тисяч гривень за безперешкодне підписання накладних на поставку запчастин для військової техніки.

Військовослужбовець обіцяв, що у разі отримання «винагороди» він і надалі сприятиме подальшій співпраці підприємця з прикордонним загоном.

30 серпня 2021 року військовослужбовця затримали безпосередньо після отримання грошей в офісі підприємця у Сєвєродонецьку.

Досудове розслідування здійснюється за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про незаконну вирубку 8 га лісу на 13 млн грн збитків: ДБР повідомило про підозру посадовцям.

Додамо, що на Житомирщині митник «погорів» на хабарі за лояльність.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді