Депутати прийняли за основу зміни у законодавство щодо депортованих громадян

12:10, 24 сентября 2021
Законопроектом пропонується визнати примусове переселення осіб українського походження у 1944-1951 рр. на території Польської Народної Республіки депортацією та здійснити відшкодування моральних та матеріальних збитків, надати соціальні пільги людям.
Депутати прийняли за основу зміни у законодавство щодо депортованих громадян
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада прийняла за основу законопроект №2038 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання депортованими громадян України, які у 1944-1951 роках були примусово переселені з території Польської Народної Республіки». Про це повідомляється на сайті ВР.

Метою законопроекту є відновлення соціальної справедливості шляхом визнання примусового переселення осіб українського походження у 1944-1951 рр. з місць їх постійного проживання на території Польської Народної Республіки депортацією та здійснення відшкодування моральних та матеріальних збитків, соціальних пільг для людей, що постраждали внаслідок депортації у 1944-1951 рр.

Відповідні зміни пропонується внести до законів України «Про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою» та «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Раніше ми писали, що Рада готується розглянути внесення змін до процесуальних кодексів щодо міжнародного судового співробітництва.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді