Давали хабар нотаріусу: в Києві рейдери намагались захопити компанію

15:51, 27 сентября 2021
Від нотаріуса вимагалося вчинення нотаріальних дій для зміни керівника підприємства та зміни його засновника на підставі підроблених документів.
Давали хабар нотаріусу: в Києві рейдери намагались захопити компанію
Джерело фото: agropolit.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У столиці затримано групу осіб при спробі надання неправомірної вигоди нотаріусу у розмірі 20 тис. дол. за вчинення ним незаконних реєстраційних дій з метою рейдерського захоплення товариства.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що група осіб за попередньою змовою намагалась заволодіти корпоративними правами логістичної компанії вартістю понад 40 млн гривень шляхом надання неправомірної вигоди приватному нотаріусу у розмірі 20 тисяч доларів за здійснення незаконних реєстраційних дій.

Від нотаріуса вимагалося вчинення нотаріальних дій для зміни керівника підприємства та зміни його засновника на підставі підроблених документів без надання повного пакету документів, передбачених Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань».

У ході реалізації оперативної інформації правоохоронцям вдалося затримати двох осіб при спробі передачі нотаріусу неправомірної вигоди у розмірі 20 тис. доларів за вчинення незаконних реєстраційних дій.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 206-2 та ч. 2 ст. 368-4 КК України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування триває.

Також «Судово-юридична газета» писала, що ДБР викрило адвокатів, які намагалися заробити на власниках захопленого рейдерами підприємства.

Додамо, що ми повідомляли, яким чином здійснюється рейдерство під час реєстраційних дій: роз’яснення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді