Недобросовісна конкуренція: суд зобов’язав ТОВ «Волиньгаз Збут» сплатити 55 мільйонів гривень штрафу

15:34, 29 сентября 2021
Північний апеляційний господарський суд дійшов висновку, що ТОВ порушило законодавство про захист від недобросовісної конкуренції, що тягне за собою відповідальність, передбачену законом.
Недобросовісна конкуренція: суд зобов’язав ТОВ «Волиньгаз Збут» сплатити 55 мільйонів гривень штрафу
Джерело фото: anec.court.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Північний апеляційний господарський суд зобов’язав ТОВ «Волиньгаз Збут» сплатити штраф у розмірі 55 180 500 грн за недобросовісну конкуренцію. Про це повідомляє пресслужба ПАГС.

Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України визнала дії ТОВ «Волиньгаз збут» порушенням закону «Про захист від недобросовісної конкуренції» у вигляді поширення неправдивої інформації, що вводить в оману споживачів газу.

Товариство поширювало на власному вебсайті та інтернет-виданнях інформацію щодо його перемоги у більш ніж 90 % конкурсів Prozorro, а також щодо реальної вартості газу на конкурсних торгах у порівнянні з іншими постачальниками.

Поширення ТОВ «Волиньгаз Збут» інформації, що вводить в оману, ставить цього суб’єкта господарювання в більш вигідне становище та надає йому переваги серед інших суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на ринку торгівлі газом через місцеві (локальні) трубопроводи.

Антимонопольний комітет України вказані дії компанії визнав недобросовісною конкуренцією та наклав штраф у розмірі 55 180 500 грн.   

ТОВ «Волиньгаз Збут» звернулося з позовом до АМК України. Суд першої інстанції позов задовольнив та скасував рішення АМК України.

АМК України, не погодившись із судовим рішенням, звернувся до Північного апеляційного господарського суду із апеляційною скаргою.

Ретельно дослідивши докази у справі, суд апеляційної інстанції дійшов висновку, що ТОВ «Волиньгаз Збут» порушило законодавство про захист від недобросовісної конкуренції, що тягне за собою відповідальність, передбачену законом.

За результатами перегляду справи в апеляційному порядку, ПАГС задовольнив апеляційну скаргу АМК України та скасував рішення суду першої інстанції.

З текстом постанови ПАГС можна ознайомитись після опублікування в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи – 910/19341/20 за посиланням.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Вінниччині прокуратура повернула громаді землі вартістю 108 млн грн.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Стадник
    Ігор Стадник
    заступник голови Вінницького апеляційного суду