В Україні створять цифрову платформу для об’єднання електронних систем, в яких працюють прокурори

15:42, 30 сентября 2021
За словами Генпрокурора, це є кроком «до дебюрократизації і пришвидшення процесів, а ще дієвий антикорупційний інструмент для правоохоронної системи».
В Україні створять цифрову платформу для об’єднання електронних систем, в яких працюють прокурори
Джерело фото: facebook.com/VenediktovaIryna
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що провела зустріч з головою Консультативної місії ЄС в Україні Антті Юхані Хартікейненом, під час якої обговорили низку питань. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«КМЄС – наші надійні партнери у експертній підтримці проектів розвитку прокуратури. Голова місії зазначив, що вважає перший етап реформи прокуратури ключовим успіхом серед інших реформ в Україні.

Обговорили подальшу співпрацю у контексті внутрішніх трансформацій прокуратури після завершення перехідного періоду реформи. На часі у нас розвиток діджиталізації.

Ми працюємо над створенням єдиної цифрової платформи, яка б об’єднала усі електронні системи, в яких працюють прокурори. Це – крок до дебюрократизації і пришвидшення процесів, а ще дієвий антикорупційний інструмент для правоохоронної системи.

Зупинилися і на роботі органів прокурорського самоврядування – Ради прокурорів України та органу, що здійснює дисциплінарне провадження. Нам вдалося за короткий час створити одразу два важливих органи. Вони стануть голосом прокурорів, який представлятиме та захищатиме їх інтереси, соціальні гарантії, а головне – незалежність», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Ірина Венедіктова заявила, що після перезавантаження прокуратури в Україні зріс рівень довіри суспільства до органів прокуратури.

Також вона заявила, що було завершене безпрецедентне очищення системи – із інституції після атестації пішов кожен третій прокурор, ми влили «нову кров». 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва