Ірина Венедіктова заявила, що більше 30 прокурорів було притягнуто до відповідальності за корупцію

14:50, 28 сентября 2021
«Прокуратура працює для людей і за людей – і саме заради них вона почала змінюватись», — зазначила Генпрокурор.
Ірина Венедіктова заявила, що більше 30 прокурорів було притягнуто до відповідальності за корупцію
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що було завершене безпрецедентне очищення системи – із інституції після атестації пішов кожен третій прокурор, ми влили «нову кров». Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні підсумували результати і визначили виклики перетворень інституції на Конференції «Реформа прокуратури України 2019-2021 років: здобутки та подальші кроки». Організатори та учасники – ключові міжнародні партнери і провідники наших змін: Офіс Ради Європи в Україні, Представництво ЄС, Посольство США, експертне та професійне середовище.

Ми завершили безпрецедентне очищення системи – із інституції після атестації пішов кожен третій прокурор, ми влили «нову кров» - фахівців з-поза системи, ми сформували основу незалежності – органи прокурорського самоврядування.

Прокуратура працює для людей і за людей – і саме заради них вона почала змінюватись. Мета – не тільки поміняти форму – кількість людей чи назви прокуратур, а найголовніше трансформувати суть – цінності, підходи, фокус, організаційну культуру. Це зараз наш головний виклик, від якого залежить ефективність і результативність прокуратури.

Нам необхідно жити в верховенстві права, будувати  його кожного дня і робити його доступним для людей. Це орієнтир для більше 8000 прокурорів зараз – згідно внутрішнього опитування, 97% прокурорів прагнуть бути суспільно корисними і працюють заради блага людей.

Справедливість ми починаємо із себе. За ті півтора року, що я Генеральний прокурор, ми більше 30 прокурорів притягнули до відповідальності за корупцію. Мені здається, що коли система здатна очищуватися сама – тоді вона здатна викликати довіру і у людей, тоді вона здатна бути дійсно інструментом того, для чого вона створювалася – для справедливості.

Основою розвитку інституції є сталість, а метою всіх наших перетворень – довіра до прокуратури і вона росте», — написала генпрокурор.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Ірина Венедіктова заявила, що після перезавантаження прокуратури в Україні зріс рівень довіри суспільства до органів прокуратури.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва