Коли закінчиться пандемія коронавірусу: відповідь Ляшко

11:19, 22 октября 2021
За словами очільника МОЗ, коронавірус може не зникнути ніколи.
Коли закінчиться пандемія коронавірусу: відповідь Ляшко
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Все більше науковців натякають, що COVID-19 стане пандемічною хворобою, а це потребуватиме нових протиепідеміологічних заходів, які відрізняються від тих, які були на початку епідемії. Про це повідомив очільник МОЗ Віктор Ляшко.

22 жовтня парламент заслухав доповідь про результати проведення запроваджених Урядом України у 2021 році карантинних заходів, стан виконання плану вакцинації населення України від коронавірусної хвороби COVID-19 та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії.

На початку виступу Віктор Ляшко зазначив, що пройшло 20 місяців з початку епідемії коронавірусної хвороби в Україні і оголошення пандемії у світі. «Всі вже виснажені і всіх цікавить відповідь на одне запитання: коли це закінчиться? Неприємна новина у тому, що COVID-19 може не зникнути ніколи. Хороша новина – ми можемо повернутися до нормального життя із циркуляцією цього вірусу поміж нами», – додав він.

Віктор Ляшко зазначив, що Україна зайшла останньою у чергову осінньо-зимову європейську хвилю. Зростає рівень захворюваності на COVID-19. Цього разу крива захворюваності стрімко зростає. Кожні два-три тижні кількість випадків COVID подвоюється.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України повідомило, що за добу 21 жовтня в країні зафіксовано 23 785 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19  (з них дітей – 1 800, медпрацівників – 391).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді