У Харкові викрили 17-річного «умільця», який створив ще одну фальшиву «Дію»

14:37, 3 ноября 2021
За 200 грн можна було отримати доступ до фейкової «Дії», за 300 грн – оформити підроблений COVID-сертифікат, а за 100 грн – фальшиве посвідчення водія.
У Харкові викрили 17-річного «умільця», який створив ще одну фальшиву «Дію»
Джерело фото: Нацполіція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Харкові кіберполіція викрила 17-річного хлопця, який не просто підробив «Дію», а й створив найбільший канал розповсюдження підробки. Про це заявив голова Нацполіції Ігор Клименко на своїй сторінці у Facebook.

«На його телеграм-бот і канал, які вже заблоковані, було підписано понад 20 тисяч осіб», — уточнив Клименко.

Так, через чати можна було за 200 грн отримати доступ до фейкової «Дії», за 300 грн – оформити підроблений сертифікат про вакцинацію від COVID-19, а за 100 грн – фальшиве посвідчення водія.

За словами Клименко, система працювала за концептуально новою схемою: дані користувачів зберігалися на сервері, що генерував імітуючу вебсторінку додатку «Дія», і там можна було змінювати будь-яку інформацію про себе. Крім цього, вебплатформа відображала підробний QR-код, який після сканування навіть демонстрував сторінку його успішної валідації.

«Визнаю, це чудова робота юного хакера. І навіть наша публікація виглядає як своєрідна реклама його навичок.

Але принцип невідворотності покарання має працювати: він порушив закон, спекулюючи на складній ситуації в державі, тож має понести відповідне покарання», - додав він.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Запоріжжі викрили чоловіка, який підробляв COVID-сертифікати у фейковому додатку «Дія». Свою розробку чоловік продавав у месенджері за 100 гривень, а у рекламі вказував, що завдяки застосунку неповнолітні можуть безперешкодно купляти алкоголь і цигарки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва