Уряд затвердив склад комісії, яка оцінюватиме НАЗК

14:35, 10 ноября 2021
Кабмін включив до Комісії трьох осіб.
Уряд затвердив склад комісії, яка оцінюватиме НАЗК
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов повідомив, що 10 листопада на засіданні Уряду було ухвалено розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження складу Комісії з проведення незалежної оцінки ефективності діяльності Національного агентства з питань запобігання корупції». Про це він повідомив на своєму Телеграм-каналі.

«Ця комісія проводить незалежну оцінку ефективності діяльності Національного агентства з питань запобігання корупції у складі трьох осіб, які призначаються Кабінетом Міністрів України на підставі пропозицій донорів, які протягом останніх двох років до проведення оцінки надавали Україні міжнародну технічну допомогу у сфері запобігання і протидії корупції.

Отже, експерти, що були затверджені:

- ГЕНГЛОФ Джозеф (США) – працював начальником юридичного управління Генерального Інспектора у Адміністрації соціального забезпечення США. Був заступником Директора Управління урядової етики при уряді США. Працював старшим радником Управління міжнародних справ Міністерства юстиції США. Оцінювач та експерт з питань розкриття фінансової інформації державними службовцями, захисту прав викривачів та фінансування політичних партій та інших відповідних сфер Групи держав проти корупції (ГРЕКО).

- КУРПНІЄЦЕ Діана (Латвія) – старша консультантка PricewaterhouseCoopers у Латвії. Експертка-консультантка ГРЕКО та ОЕСР з питань запобігання корупції, доброчесності та підзвітності, фінансування політичних партій та лобізму. Оцінювачка ГРЕКО у Норвегії, Естонії, Сербії та Вірменії. Очолювала відділ запобігання корупції  та відділ зв’язків із громадськістю, навчання та міжнародних відносин в Бюро із запобігання і боротьби з корупцією Латвії. У минулому - виконавча директорка Transparency International Латвія.

- СТЕФАН Лаура (Румунія) – міжнародна експертка з питань антикорупційної реформи для ЄК, Міжнародного валютного фонду, Світового банку, Програми розвитку ООН, ОЕСР, а також інших міжнародних донорів. Була директором у Міністерстві юстиції Румунії. Експертка і оцінювачка ГРЕКО у чергових раундах оцінки. Очолювала Секретаріат Міжнародної антикорупційної консультативної ради при Верховній Раді України. Голова Регіональної антикорупційної ініціативи, що об’єднує країни Південно-Східної Європи для співпраці з реалізації антикорупційних ініціатив і міжнародна членкиня Незалежного антикорупційного консультативного комітету у Молдові», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що НАЗК опублікувало результати повної перевірки декларації Зеленського.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВщоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України