У Києві син убив і розчленував матір: чоловіка хочуть госпіталізувати до психлікарні

19:25, 16 ноября 2021
Прокуратура наполягає на примусовому лікуванні чоловіка, який вбив та розчленував свою матір.
У Києві син убив і розчленував матір: чоловіка хочуть госпіталізувати до психлікарні
Джерело фото: Київська міська прокуратура
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві прокуратура скерувала до суду клопотання про примусове лікування чоловіка, який вбив та розчленував свою матір. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури

Відомо, що трагедія сталася 13 травня 2021 року. Чоловік наніс 64-річній матері численні удари по голові, від яких жінка померла. Потім пилкою розчленував тіло потерпілої та викинув окремі частини тіла. Надалі чоловік покинув місце вчинення злочину, однак його затримали правоохоронці.

«У кримінальному провадженні виконані всі необхідні дії та зібрані достатні докази щодо винуватості чоловіка у вчиненні умисного вбивства. Проте результати судово-психіатричної експертизи засвідчили, що на момент вчинення інкримінованого правопорушення він за своїм психічним станом не міг усвідомлювати свої дії та керувати ними.

За висновками лікарів на теперішній час психічний стан останнього не змінився та він потребує застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом, що виключало б його небезпечну поведінку», — йдеться у повідомленні.

Так, враховуючи викладене, до суду внесено клопотання про застосування відносно чоловіка примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Хмельниччині суд визнав винним чоловіка, який вбив свого батька.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва