У разі прориву мігрантів усі доступні сили МВС будуть на кордоні протягом 30 хвилин, – Монастирський

16:50, 30 ноября 2021
На Волині проходять масштабні навчання підрозділів системи МВС у межах спеціальної прикордонної операції «Полісся», під час яких було відпрацьовано декілька сценаріїв.
У разі прориву мігрантів усі доступні сили МВС будуть на кордоні протягом 30 хвилин, – Монастирський
Джерело фото: mvs.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Очільник правоохоронного відомства Денис Монастирський сказав, що у разі масового прориву мігрантів через 30-60 хвилин після того, як розвідка надасть інформацію про надходження мігрантів, наші підрозділи будуть на кордоні.

Про це повідомляє пресслужба МВС. 

«Послідовність подій буде така – отримання інформації від розвідувальних органів, спрямування сил та засобів на точки, де йде ймовірність перетину кордону мігрантами, першими на місці будуть прикордонники. Далі приєднуються сили Нацполіції та Нацгвардії, які абсолютно готові до того, щоб дати відсіч у разі незаконного перетину державного рубежу», - розповів глава МВС.

Також він зазначив, що сьогодні, 30 листопада, на Волині проходять масштабні навчання підрозділів системи МВС у межах спеціальної прикордонної операції «Полісся», під час яких було відпрацьовано декілька сценаріїв.

Перший – масовий прорив мігрантів, коли наступ йде на пункти пропуску. Поліцейські продемонстрували спеціальні тактики із залученням скандинавського досвіду. Коли правоохоронцям доводиться працювати із великим натовпом. Другий – це перетин кордону невеликими, мобільними групами. Досвід Польщі продемонстрував, що спецслужби РБ намагаються перекинути від 5 до 20 осіб через кордон.

Наразі працюють спостережні пункти, щоб встановлювати такі групи і на них реагувати.

Джерело фото: mvs.gov.ua

Також «Судово-юридична газета» писала, що Україна проводить спецоперацію на кордоні з Білоруссю.

Крім того, ми повідомляли, що Данілов розповів про ситуацію на кордоні Польщі та Білорусі: Україна готується до різних сценаріїв.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду