В Україні виявили підроблене вершкове масло: став відомим виробник

10:27, 1 декабря 2021
Виявили підроблене вершкове масло, у складі якого знайшли рослинні жири замість тваринних.
В Україні виявили підроблене вершкове масло: став відомим виробник
Джерело фото: Держпродспоживслужба
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Тривають позапланові перевірки закладів освіти щодо забезпечення дітей якісним та безпечним харчуванням. Про це інформує Держпродспоживслужба в Кіровоградській області.

Так, виявили підроблене вершкове масло, у складі якого знайшли рослинні жири замість тваринних.

«В ході інспектування у двох школах Олександрійського району (с. Головківка, с. Ізмайлівка) на харчоблоках відібрали зразки масла солодковершкового «Селянське» 73% жиру. За результатами лабораторних досліджень продукт не відповідає вимогам ISO 17678:2010 за тригліцеридним складом. Тобто, при виготовленні масла замість жирів тваринного походження використали рослинні, що є фальсифікацією продукції та порушенням чинного законодавства. Виробником зазначеного масла на етикетці вказано ТОВ "Богодухівський молзавод", Харківська область», - йдеться у повідомленні.

Керуючись нормами Законів України, з метою недопущення подальшого використання неякісної продукції Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області винесло рішення про вилучення зазначеного масла з обігу в навчальних закладах. Зазначимо, що про випадки фальсифікації продукції, виробником якої зазначено ТОВ «Богодухівський молзавод», Харківська область, Головне управління неодноразово повідомляло на офіційному вебсайті.

Наразі очікує на розгляд законопроект № 6248. Згідно з документом передбачається запровадження нових визначень: «фальсифікований харчовий продукт», «харчове шахрайство», «веганський харчовий продукт», «вегетаріанський харчовий продукт», «імітаційний харчовий продукт», «ремісничий харчовий продукт», «представлення харчового продукту». Впорядкування сфери маркування і реалізації харчових продуктів дозволить запобігти недобросовісній конкуренції та стимулюватиме виробників підвищувати якість продукції.

Нагадаємо, інтернет-магазини занесуть у спеціальний реєстр та нададуть Держпродспоживслужбі можливість їх блокувати: законопроект Кабміну.

Також у мережі столичних супермаркетів з'явилося небезпечне морозиво: містить отруйну речовину.

Раніше ми повідомляли, що в АТБ продавали небезпечне печиво.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді