Порушення на ринку електроенергії: «Тарифна» комісія оштрафувала 5 українських компаній

14:06, 2 декабря 2021
Загальна сума штрафу склала 8,5 млн гривень.
Порушення на ринку електроенергії: «Тарифна» комісія оштрафувала 5 українських компаній
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, оштрафувала  п'ять українських компаній на 1,7 млн гривень кожну за порушення на ринку електроенергії, – повідомляє пресслужба Комісії.

НКРЕКП винесла рішення застосувати до ТОВ «Запорізький енергетичний альянс», ТОВ «Йе Енергія», ТОВ «Стелла Енерджі», ТОВ «ТЕТ Груп» та ТОВ «СВ Енерджі» максимальний штраф у розмірі 1 млн 700 тисяч гривень за порушення вимог законодавства у сфері функціонування ринку електричної енергії.

За результатами перевірок встановлено, що вказані компанії-трейдери не дотримувались обов’язку здійснювати купівлю-продаж електричної енергії за двосторонніми договорами та на організованих сегментах ринку електричної енергії відповідно до діючого законодавства; укладали договори, які суперечать закону про ринок електроенергії.

Також компанії не дотримувались обмеження обсягів продажу електроенергії на ринку «на добу наперед» у розрахунковому періоді (місяці) у розмірі до 10% від зареєстрованого обсягу купівлі енергії за двосторонніми договорами у виробників електричної енергії та/або гарантованого покупця у відповідний період.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що тарифи на електроенергію можуть раптово вирости.

Додамо, що ціна на електроенергію мала б бути значно вищою відносно поточної – Бойко.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва