Шахрайські махінації із земельними ділянками в Києві: в офісі садового товариства проведено обшук

19:58, 7 декабря 2021
Посадовці громадської організації садового товариства незаконно розділили землю на ділянки та передавали за винагороду зацікавленим громадянам під забудову.
Шахрайські махінації із земельними ділянками в Києві: в офісі садового товариства проведено обшук
Джерело фото: Київська міська прокуратура
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У межах кримінального провадження, розпочатого за фактом незаконного продажу земельних ділянок комунальної власності, проведено обшук в офісі одного зі столичних садових товариств. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

За даними слідства, посадові особи громадської організації садового товариства, не маючи жодних правовстановлюючих документів на землі, призначені під зелені насадження та громадські забудови, розділили її на ділянки та передавали за винагороду зацікавленим громадянам під забудову.

Водночас учасники злочинної схеми обіцяли покупцям земельних ділянок «допомогу» у подальшому вирішенні питання офіційної приватизації.

За попередньою інформацію, за такою схемою товариство незаконно відчужило десятки земельних ділянок комунальної форми власності.

Під час санкціонованого обшуку в офісі громадської організації правоохоронці вилучили землевпорядну документацію на протиправно виділені земельні ділянки та інші речові докази.

Наразі у межах кримінального провадження триває комплекс слідчих та процесуальних дій, спрямованих на фіксацію злочинної діяльності, встановлення усіх осіб, які до неї причетні, а також розміру завданих збитків.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що група українців допомагала росіянам отримувати громадянство ЄС за 5 тисяч євро.

Крім того, ми розповідали про те, що зловмисники намагалися підкупити СБУ: $1,8 тис. за легалізацію іноземців.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді