В Україні чатують на перероблені мікроавтобуси: деталі

23:10, 7 декабря 2021
Митниця взялася за власників перероблених мікроавтобусів.
В Україні чатують на перероблені мікроавтобуси: деталі
Джерело фото: avtodream.org
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Митники почали штрафувати власників мікроавтобусів, які були завезені з Європи як вантажні – вироблені на заводі та придбані як вантажні – й потім перероблені в Україні під пасажирські, –повідомляє Аvtodream.

Поставити на облік законно такі перероблені буси не можливо, оскільки для реєстрації вантажний мікроавтобус за чинним законодавством має відповідати стандарту «ЄВРО-5». Тому для розмитнення водії разом з митними брокерами використовували різні заборонені схеми, які останнім часом почали виявлятися митниками.

«Митниця може перевіряти митні декларації протягом трьох років з моменту розмитнення авто. Машини, які оформлялися як перероблені, митники виявлять та оформлять відповідний протокол і на брокера, і на людину, яка машину розмитнила. Зараз розмитнити вантажний бус, який не відповідає "Євро-5" – не можливо. Його, за законом, ніхто розмитнити, на жаль, не може», – йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, чи скасовують суди штрафи, які зафіксовані приладом TruCam.

Додамо, як заманити покупця: секрети, що не варто робити при продажі авто.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/suduaна Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді