Нацбанк запровадив порядок дистанційних перевірок з питань фінмоніторингу

10:12, 22 декабря 2021
Запроваджено дистанційний підхід до виїзних перевірок з питань фінансового моніторингу, дотримання вимог валютного та санкційного законодавства під час карантину.
Нацбанк запровадив порядок дистанційних перевірок з питань фінмоніторингу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національний банк запровадив дистанційний підхід до проведення виїзних перевірок банків та небанківських установ у сфері фінансового моніторингу, валютного нагляду, нагляду з питань реалізації і моніторингу ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) в умовах карантину. Деталі розповіли у НБУ.

Такий підхід має забезпечити безперервність нагляду в умовах карантину та зменшити ризики для здоров’я працівників банків, небанківських установ, які є об’єктами перевірки, та Національного банку.

Проведення виїзних перевірок у приміщенні об’єкта перевірки може ускладнюватися переходом на віддалену форму роботи. Тому Національний банк нормативно врегулював проведення виїзних перевірок в умовах карантину з використанням інструментів віддаленого доступу. Відтепер інспекційна група має право отримати віддалений доступ до документів/інформації об’єкта перевірки та до його систем автоматизації.

Зустрічі членів інспекційної групи з керівниками та працівниками банку/небанківської установи можуть проводитися в режимі відеоконференції та/або телефонного зв’язку, інтерв’ю з керівниками та працівниками об’єкта перевірки – в режимі відеоконференції.

Зазначені підходи передбачені постановою Правління Національного банку від 17 грудня 2021 року № 145 «Про особливості здійснення виїзних перевірок у сфері фінансового моніторингу, валютного нагляду, нагляду з питань реалізації і моніторингу ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) під час карантину», яка  набирає чинності з 22 грудня 2021 року.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Міністерство цифрової трансформації повідомляло про запуск проекту, який допоможе у розробці е-гривень.

Водночас НБУ попередив, що е-гривню випускатиме лише він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва