В Україні відзначають День Соборності

09:14, 22 января 2022
День Соборності України святкують щорічно 22 січня.
В Україні відзначають День Соборності
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні 22 січня відзначають День Соборності України.

Свято було офіційно засновано в 1999 році, враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання УНР і ЗУНР для утворення єдиної (соборної) Української держави.

Статус державного свята День Соборності України отримав в 1999 році, а в 2011 році його об'єднали з Днем Свободи, який раніше відзначався 22 листопада під назвою «День Соборності та Свободи України». У 2014 році указом п'ятого президента Петра Порошенка свято було відновлено як День Соборності України.

Головною традицією у День Соборності став живий ланцюг. З 2000 року у Києві щорічно влаштовують живий ланцюг вздовж мосту Патона, символічно з'єднуючи Схід та Захід нашої країни.

Крім того, 22 січня в Україні прийнято покладати квіти до пам'ятників Грушевського та Шевченка, а також інших видатних діячів в історії України, в тому числі учасників Революції Гідності і бойових дій на сході країни.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших події.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України