У ДБР заявили, що Порошенко не здав свій закордонний паспорт

15:33, 24 января 2022
У Бюро нагадали, що Петро Порошенко зобов’язаний здати свої закордонні паспорти до відповідних органів державної влади.
У ДБР заявили, що Порошенко не здав свій закордонний паспорт
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне бюро розслідувань повідомило, що п’ятий Президент України Петро Порошенко зобов’язаний здати свої закордонні паспорти до відповідних органів державної влади, що виключає можливість виїзду за межі України, однак до теперішнього часу даний обов’язок підозрюваний не виконав. Про це йдеться у пресслужбі ДБР.

«Нагадуємо, що 20 грудня 2021 року п’ятому Президенту України, нині народному депутату України Порошенку П.О., повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України.

19 січня 2022 року Печерський районний суд Києва обрав Порошенку П. О. запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та поклав обов’язки, зокрема, здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну.

За таких обставин підозрюваний Порошенко П. О. зобов’язаний здати свої закордонні паспорти до відповідних органів державної влади, що виключає можливість виїзду за межі України, однак до теперішнього часу даний обов’язок підозрюваний не виконав», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що суд обрав Петру Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Додамо, що Офіс Генпрокурора підписав підозру п'ятому Президенту України Петру Порошенку у справі про закупівлю вугілля з тимчасово окупованих територій.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей