МОН не визнає результатів виборів у Могилянці та оголосить повторні, – Шкарлет

16:43, 2 февраля 2022
Сергій Квіт припускає звернення до суду, якщо МОН не підпише з ним контракт.
МОН не визнає результатів виборів у Могилянці та оголосить повторні, – Шкарлет
Джерело фото: ukma.edu.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство освіти та науки не визнаватиме результати виборів президента НаУКМА, бо вони відбулися з порушеннями, і буде оголошувати повторний конкурс на посаду президента Києво-Могилянської академії. Про це сказав міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, пише «Укрінформ».

«Визнати вибори, які відбувалися не у відповідності з процедурою, міністерство не може. Всі ці порушення викладені спостерігачем, який від МОН був в закладі вищої освіти і спостерігав за цими виборами. Там була залучена поліція, ми запросили і записи з камер відеоспостереження, де чітко було видно, що є ознаки того, що виборча скринька залишала виборчу дільницю майже на годину. Потім дуже дивно, коли хтось знайшов цю скриньку чи на сусідній вулиці, чи на будівельному майданчику. Скринька була розбита, чи ту вони повернули чи іншу, багато питань можна задавати. Тому як міністр, як колишній ректор, я точно не визнаю ці вибори. Більш того, буде наказ про проведення повторних виборів. Хай обирає колектив (НаУКМА — ред.), але чесно, прозоро, без порушення процедури, без вкрадених скриньок, без залитих фарбою, без пошкоджених скриньок, без суб’єктивної думки окремих членів виборчої комісії, що виборчий процес дійсно відбувався відповідно до методичних рекомендацій. Буде процес виборів проведений, буде обраний (президент вишу — ред.) колективом легітимно, відповідно до процедури, ми підпишемо контракт з будь-ким», - сказав Шкарлет.

У свою чергу Сергій Квіт прокоментував для заяву міністра освіти Сергія Шкарлета. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Він заявив, що Міністерство освіти і науки не мають повноважень не визнавати результати виборів.

«В нас є оргкомітет виборів, виборча комісія Києво-Могилянської академії, в нас всі наші організації – ми їх називаємо внутрішні стейкхолдери – також найближчі зовнішні стейкхолдери, це і виборча комісія, наприклад, і профспілка, і Вчена рада, і наглядова рада, всі студентські організації – всі визнали результати виборів. Результати виборів визнали кандидати, тобто я і Оксана Віталіївна Гуменна. Визнали всі, тобто нема таких, хто не визнав би. Тому в міністерства немає такого права – не визнавати», – сказав Квіт.

Квіт висловив думку, що МОН «перевищить свої повноваження», якщо відмовиться від підписання контракту.

«Зі свого боку, як кандидат, я можу звертатися до суду, якщо зі мною не буде підписуватися контракт. Але про такий перебіг подій я поки не поінформований, про непідписання контракту офіційно. Також наша громада Києво-Могилянської академії обурена, і я думаю, що це може розвинутися в такі події, які будуть на виду в цілого суспільства. Тому що зараз йдеться, наприклад, про створення страйкового комітету всередині університету», – зазначив Квіт.

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Києво-Могилянська академія з п’ятої спроби обрала президента: там викрали скриньку з бюлетенями і облили фарбою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України