СБУ затримала чоловіка, підозрюваного в підготовці теракту в Києві

17:02, 10 февраля 2022
Зазначається, що правоохоронці затримали чоловіка на спробі підпалу автомобіля біля будівлі однієї зі столичних громадських організацій.
СБУ затримала чоловіка, підозрюваного в підготовці теракту в Києві
Джерело фото: ssu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

СБУ продовжує комплексні заходи щодо нейтралізації загроз підривної діяльності проти державної безпеки України.

«У ході спецоперації викрито ворожого агента, який готував вчинення теракту у Києві. Ним виявився місцевий житель, завербований представниками однієї з білоруських держструктур», - повідомляють у пресслужбі СБУ.

Зазначається, що правоохоронці затримали чоловіка на спробі підпалу автомобіля біля будівлі однієї зі столичних громадських організацій.

«Під час слідчо-оперативних дій СБУ встановила, що він займався також залякуванням представників ЗМІ та іноземних громадян. Для цього наносив написи з погрозами та провокаціями біля їх помешкань на території Києва та здійснював повідомлення про псевдомінування.

Українська спецслужба також викрила, що зловмисник причетний до організації несанкціонованих “мітингів” поблизу зарубіжних дипломатичних представництв. Учасники цих заходів використовували деструктивну агітацію», - кажуть правоохоронці.

Крім того, в СБУ зазначають, що «за попередніми даними, дії ворожого агента були спрямовані на розхитування внутрішньо-політичної обстановки в Україні та дискредитацію нашої держави перед країнами ЄС та громадянами Республіки Білорусь».

«Крім того, зловмисник збирав дані про українських військовослужбовців з прикордонних районів.

За даними слідства, його завербували через одну з анонімних груп месенджера «Telegram». Для зв’язку з «кураторами» використовував заборонені російські електронні поштові сервіси.

За проведення підривної діяльності він із-за кордону одержував гроші на свою банківську картку.

Встановлено, що для вчинення теракту зловмисник придбав транспортний засіб, легкозаймисті матеріали та піротехніку», - сказано в повідомленні.

Наразі чоловіка затримано згідно зі ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ, триває досудове розслідування для кваліфікації всіх протиправних дій затриманого. Провадження відкрито за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 111 (державна зрада),
  • ст. 258 (терористичний акт).

Також «Судово-юридична газета» писала про теракт та контрабанду зброї: судитимуть учасників НЗФ під керівництвом екснардепа.

Додамо, що у пенсіонера на Одещині виявили схрон зброї у квартирі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва