Систематичні побори з підприємців: у Києві затримано начальника відділу поліції

13:51, 14 февраля 2022
Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.
Систематичні побори з підприємців: у Києві затримано начальника відділу поліції
Джерело фото: gp.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури слідчими ТУ ДБР, розташованого в м. Києві, за оперативного супроводження співробітників СБУ затримано начальника відділу превенції Святошинського управління поліції ГУ НП в м. Києві за систематичні побори з торговців стихійних ринків (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

«Правоохоронець, використовуючи владні повноваження, організував  схему незаконного збагачення шляхом вимагання та одержання неправомірної вигоди з підприємців, які здійснюють роздрібну торгівлю продуктами харчування на території Святошинського району столиці.

Так, на вимогу поліцейського суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю на вулиці Підлісній, мали щомісячно передавати йому неправомірну вигоду у розмірі від 15 000 до 40 000 гривень», - розповідають у прокуратура згідно з матеріалами слідства.

Джерело фото: gp.gov.ua

11 лютого 2022 року у ході контролю за вчиненням злочину посадовця затримали у порядку ст. 208 КПК України після отримання частини обумовленої суми.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Викрито правопорушення за сприяння керівництва ГУ НП в м. Києві.

Джерело фото: gp.gov.ua

 

Також «Судово-юридична газета» писала, що повідомлено про підозру депутату Київської міськради, який погорів на мільйонному хабарі.

Додамо, що НАБУ і САП викрили чинного депутата Київської міської ради (голову однієї з постійних комісій Київради) і ще п`ятьох осіб на одержанні 1,26 млн грн неправомірної вигоди за сприяння в організації роздрібної торгівлі у столиці.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва