Масова DDoS-атака: Нацполіція відкрила кримінальне провадження

09:24, 16 февраля 2022
Було зафіксовано перебої в роботі вебсервісів державних банків, атаки зазнали сайти Міністерства оборони та Збройних сил України.
Масова DDoS-атака: Нацполіція відкрила кримінальне провадження
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Нацполіція відкрила кримінальне провадження за фактом DDoS-атак на українські вебресурси. Про це інформує пресслужба МВС.

«15 лютого, зловмисники здійснили потужні DDOS-атаки на ряд інформаційних ресурсів України. За зверненням одного з державних банків кіберполіція почала перевірку», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, було зафіксовано перебої в роботі вебсервісів державних банків. Також атаки зазнали сайти Міністерства оборони та Збройних сил України.

У МВС зазначають, що станом на 19:30 15 лютого роботу банківських вебресурсів відновлено. Робоча група з фахівців основних суб'єктів національної системи кібербезпеки вживає всіх необхідних заходів для протидії та локалізації кібератаки.

За даним фактом Головне слідче Управлінням Нацполіції відкрило кримінальне провадження за статтями 361 (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем) та 363-1 (умисне масове розповсюдження повідомлень електрозвязку, що призвело до порушення роботи автоматизованих систем) Кримінального кодексу України.

Раніше ми писали, що «Приватбанк» зробив заяву щодо DDoS-атаки.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва