Чернігів на межі можливостей для виживання, — Денісова

16:18, 22 марта 2022
У місті відсутнє водо- та електропостачання через постійні обстріли.
Чернігів на межі можливостей для виживання, — Денісова
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Чернігові відсутнє водо та електропостачання через постійні обстріли окупаційних військ російської федерації. Саме місто на межі можливостей для виживання. Про це повідомляє уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова.

«Околиці міста розбомблені повністю, передмістя – на 60%. Окрім цього, з Чернігова виїхала половина населення, а з тих, хто лишився (близько 130 тисяч) – багато хворих та немічних. У Чернігові відсутня електроенергія, від цього немає і води. Снігу майже не залишилося, воду немає з чого топити, джерельних запасів не вистачає (точніше неможливо забезпечити логістику постачання через постійні обстріли)», – написала вона у Telegram.

За словами Денісової, воду в місті накачують за допомогою генераторів, а потім її адресно постачають у різні мікрорайони міста. Працівники водоканалу героїчно працюють під обстрілами, доставляють воду в мікрорайони міста та на об'єкти критичної інфраструктури: лікарні, ТЕЦ та інше. Водночас аби збільшити поставку води, місту потрібні додаткові баки.

«В усьому місті немає світла. Газ – дуже вибірково, кому ще пощастило. Полагодити все це неможливо через постійні обстріли. Більшість чернігівців, які залишилися, пристосувалися готувати їжу на багаттях у своїх дворах. Під постійними обстрілами», – підкреслює омбудсмен.

Вона також додала, що виїзди з Чернігова у бік Києва заміновані. «Хто ризикує виїжджати – «лісовими стежками». Ними ж поки що з труднощами доставляють гуманітарну допомогу. Після потепління на вулиці ці стежки розмиє. Місто залишиться в абсолютній блокаді», – наголосила Денісова.

Раніше ми писали, що мер Чернігова попросив генератори, щоб мати можливість розливати воду в ємності і розвозити по місту, бо вода у місті закінчилася.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду