ООН створила Комісію для розслідування воєнних злочинів в Україні

16:21, 5 апреля 2022
Комісію очолить колишній суддя Європейського суду з прав людини Ерік Мозе.
ООН створила Комісію для розслідування воєнних злочинів в Україні
Джерело фото: usembassy.gov.ru
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Організація Об'єднаних Націй (ООН) створила Комісію для розслідування воєнних злочинів в Україні. Про це повідомила суддя ЄСПЛ від України Ганна Юдківська на своїй сторінці в Facebook.

«Її очолить мій колишній колега - Ерік Мозе, колишній суддя Європейського суду з прав людини обраний від Норвегії та колишній голова Міжнародного кримінального трибуналу по Руанді

Ми працювали з Еріком пліч-о-пліч багато років, в одній секції Суду. Він працював з українськими справами, та подорожував зі мною до Києва, Львову, Одеси. Тож Україна для нього - не просто географічна назва.

Очолена ним Комісія збере та проаналізує докази воєнних злочинів російських окупантів в Україні.

На цьому фото п’ять років тому ми разом з Еріком Мозе та Філіпом Сандсом (який нещодавно ініціював створення спеціального трибуналу з розгляду справ щодо злочину агресії Росії в Україні) відкриваємо у Львові меморіальну дошку на будинку, де жив Рафаель Лемкін - видатний юрист-міжнародник, автор терміну «геноцид», дослідник геноциду євреїв та вірмен, та перший з фахівців міжнародного права, який визначив голодомор як геноцид українського народу.

Чи могли ми тоді уявити, що за кілька років будемо знов повертатися до того досвіду, та займатися питаннями злочинів агресії, злочинів проти людяності, воєнних злочинів, геноциду, в контексті безпрецедентної агресії Росії в Україні…», — написала вона.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва