Назвали підстави виключення з Єдиного реєстру боржників

13:42, 18 апреля 2022
Відомості про боржника підлягають виключенню з Єдиного реєстру боржників на підставі судового рішення.
Назвали підстави виключення з Єдиного реєстру боржників
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції м. Львів назвало підстави виключення з Єдиного реєстру боржників. Інформацію оприлюднили на Facebook-сторінці відомства.

«Набрав чинності наказ Міністерства юстиції України № 1285 від 30 березня 2022 року «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції України». Зокрема, новим  п. 23 розділу ІІІ Інструкції з організації примусового виконання рішень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 2 квітня 2012 року №512/5, передбачено, що у виконавчому провадженні, виконавчий документ за яким повернуто стягувачу, відомості про боржника виключаються з Єдиного реєстру боржників без винесення постанови про відновлення виконавчого провадження на підставі постанови про виключення відомостей про боржника з Єдиного реєстру боржників.

Постанову про виключення відомостей про боржника з Єдиного реєстру боржників виносить державний виконавець органу державної виконавчої служби або приватний виконавець.

Аби виключити відомості про боржника з Єдиного реєстру боржників, необхідно до державного виконавця органу державної виконавчої служби або приватного виконавця подати заяву та додати документ/копію документа, що підтверджує наявність обставин для винесення постанови.

Відповідна постанова виноситься за заявою боржника, у таких випадках:

- при повторному пред’явленні виконавчого документа до примусового виконання виконавче провадження за виконавчим документом закінчено на підставі частини першої статті 39 Закону України «Про виконавче провадження», а також за умови сплати боржником витрат виконавчого провадження, здійснених під час виконавчого провадження, у якому виконавчий документ повернуто стягувачу;

- після повернення виконавчого документа стягувачу на рахунок органу державної виконавчої служби, рахунок приватного виконавця надійшла сума коштів для задоволення вимог стягувача, виконання постанов про стягнення виконавчого збору, витрат виконавчого провадження та за умови, що такий виконавчий документ повторно на виконання не пред’явлено;

- після повернення виконавчого документа стягувачу наявні обставини, визначені частиною першою статті 39 Закону України «Про виконавче провадження», за умови сплати боржником витрат виконавчого провадження, здійснених під час виконавчого провадження, у якому виконавчий документ повернуто стягувачу, та виконавчого збору, який підлягав стягненню у цьому виконавчому провадженні.

Відомості про боржника підлягають виключенню з Єдиного реєстру боржників на підставі судового рішення», — йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва