У Києві затримали чоловіків, які видавали себе за ТрО: при собі мали гранатомет і тротил

20:12, 18 апреля 2022
Слідчі повідомили про підозру двом чоловікам за незаконне зберігання зброї та боєприпасів.
У Києві затримали чоловіків, які видавали себе за ТрО: при собі мали гранатомет і тротил
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Києві затримали чоловіків, які представилися бійцями тероборони. Вони мали при собі гранатомет, тротил та інші види зброї. Про це повідомляє пресслужба столичної поліції.

«Надійшло повідомлення про конфлікт між двома громадянами, у ході якого один із них здійснив декілька пострілів у землю. За вказаною адресою на вулицю Генерала Наумова, що у Святошинському районі столиці, негайно прибули патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група», - йдеться у повідомленні.

Під час з’ясування обставин чоловіки представилися працівниками територіальної оборони Києва, однак дана інформація не підтвердилася.

«У ході першочергових слідчих дій у 43-річного киянина, який здійснив постріли, вилучили автоматичну зброю зі знищеними номерними знаками та 87 набоїв до неї. Окрім того, в іншого фігуранта, 34-річного уродженця Київської області, вилучили гранату РГД-5 та запал УЗРГМ-2. Згідно з висновком експерта, дана зброя відноситься до бойової, а боєприпаси придатні до використання. Порушників затримали», - інформують у поліції.

Окрім того, під час обшуків у складському приміщенні одного із фігурантів слідчі вилучили ящик тротилу, протитанкову міну без запалу та ручний протитанковий гранатомет. Усе вилучене направлено на відповідні експертизи.

Наразі розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 ККУ - незаконне носіння, зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових речовин без передбаченого законом дозволу. Фігурантам повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва