Українцям пояснили, що робити, якщо є загроза опинитися в окупації

21:15, 2 мая 2022
Для громадян оприлюднили декілька корисних порад.
Українцям пояснили, що робити, якщо є загроза опинитися в окупації
Джерело фото: facebook.com/zakhidne.minjust
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції м. Львів пояснило, що робити громадянам, якщо є загроза опинитися в окупації. Корисні поради оприлюднили на Facebook-сторінці відомства.

«У деяких регіонах України існує ризик бути окупованими російськими військами. Тримайте декілька корисних порад, як до цього можна підготуватися, зокрема інформаційно:

  1. Окупанти перевіряють або взагалі вилучають телефони. Тому бажано переписати контакти у звичайний блокнот та видалити їх з телефона, щоб запобігти можливому шантажу ваших рідних та розсилці фейкових смс.
  2. Видаліть із систем безконтактної оплати свої картки, щоб не допустити можливості окупанту розраховуватися вашими грошима.
  3. Перенесіть усі особисті фото/відео на жорсткий диск або хмарне сховище. Не забудьте вийти з «хмари» та видалити логін і пароль. Після цього видаліть файли з телефона.
  4. Оберіть спільно з родиною чи сусідами один «черговий» телефон із найбільшою ємністю батареї та подбайте, щоб там було достатньо коштів на рахунку. За можливості фіксуйте на нього обстріли та факти пограбувань, без озвучування та фіксування облич. Заховайте телефон на вулиці без прив’язки до адреси та власника. Бережіть себе і Україну», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що у Херсонській області зник мобільний зв'язок та інтернет усіх операторів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва