Архіви у смартфоні: з’явився Міжархівний пошуковий портал

10:30, 13 мая 2022
На єдиній платформі з доступом через єдине вікно представлено цифрові ресурси трьох центральних державних архівів України.
Архіви у смартфоні: з’явився Міжархівний пошуковий портал
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державна архівна служба України презентувала Міжархівний пошуковий портал, який дає можливість доступу через єдине вікно до цифрових ресурсів архівів в режимі 24/7. Про це повідомила пресслужба Міністерства юстиції України.

«Це пілотна версія важливого ресурсу, який спрощує життя архівістів та користувачів. На єдиній платформі з доступом через єдине вікно представлено цифрові ресурси трьох центральних державних архівів України, разом це майже 1,5 млн повнотекстових сканкопій архівних документів, до яких створено повноцінний пошуковий апарат. Йдеться про Центральний державний архів вищих органів влади та управління України, Центральний державний архів громадських об'єднань України, Центральний державний архів-музей літератури і мистецтва України.

Сьогодні, через обставини війни, немає можливості доєднати до Міжархівного пошукового порталу інші архівні установи, проте, Державна архівна служба України, планує в майбутньому долучення до нього всіх центральних та обласних архівів, щоб у перспективі стали доступними онлайн десятки мільйонів справ,  а це мільярди копій архівних документів. Нині така можливість вже розглядається Державним архівом Київської області.

Довідково: Інформаційний ресурс створено за ініціативи та підтримки Анатолія Хромова, Голови Державної архівної служби України, Archival Information Systems / Архівні Інформаційні Системи у співпраці з Центральним державним архівом вищих органів влади та управління України, Центральним державним архівом громадських об’єднань України, Центральним державним архівом-музеєм літератури і мистецтва України на платформі ARCHIUM.

Доступ до ресурсу», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки